Sarviniemen rakentaminen käynnistyi

18.12.2018

Sarviniemi retkikohteeksi -hankkeessa laaditut suunnitelmat alkavat toteutua ja Sarviniemen virkistysalueen palvelut parantua, kun uusia palveluja saadaan käyttöön.

Taipalsaaren kunta teetti alueelle menevän tien varrella pysäköintialueen siten, että autoja pitäisi  näkyä  enää tien varrella, kun niille on tilava alue poissa maiseman edestä. Myös veneitä trailereilla tuovien tulisi tuoda trailerit tälle alueelle.

Ensimmäisessä vaiheessa valmistuvat liikuntaesteisille mitoitettu kaksipaikkainen käymälä lähelle pysäköintialuetta  tien toiselle puolelle sekä Saimaa Geoparkin infokatos  jonka tilavat paikat ovat toki kaikkien retkeilijöiden käytettävissä. Rakennukset ovat jo paikoillaan, mutta infotaulut tulevat vasta kun uudet palvelut avataan käyttöön keväämmällä. Näiden rakennusten toteuttamisen mahdollisti Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiön myöntämä avustus.

Kaksipaikkainen esteetön käymälä ja jätekatos etualalla. Suunnittelu Jenni Salomaa, toteutus Rakennus-Nopsa Lappeenrannasta.

Toisessa vaiheessa tehdään grillikatos ja opastuskatos. Niitä piirretään parhaillaan, sitten haetaan rakennusluvat Taipalsaaren kunnalta ja rahoitustakin selvitetään vielä. Parhaassa tapauksessa rakentaminen jatkuu jo syksyllä 2019, mutta voi venyä pidemmällekin.

Kolmas vaihe olisi suunnitelmaan sisältyvä sauna, sen aikataulusta ei vielä osata sanoa. Saunalle tulee hankkia eri rahoitus ja tarvitaan myös toimija vastaamaan saunan vuokrauksesta ja huollosta.