Karhusaari – keidas keskellä kaupunkia

Karhusaari – keidas keskellä kaupunkia

Karhusaari on Lappeenrannan seurakunnan omistama noin 7 ha saari Lappeenrannan kaupunginlahden edustalla keskellä kaupunkia. Satamasta matkaa saareen on vähän yli 1 km. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiöllä on seurakuntayhtymän kanssa sopimus laavukohteen ylläpidosta Karhusaaren eteläkärjessä. Laavu on hyvin suosittu ulkoilukohde erityisesti talviaikaan, jolloin saareen pääsee kävellen tai hiihtäen jään yli. Kesäaikaan pääsy on toistaiseksi mahdollista vain meloen tai omalla veneellä. Karhusaari on yksi Saimaa Geoparkin kohteista.

Virkistysaluesäätiö on hakenut Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta rahoitusta hankkeelle, jonka tavoitteena on Karhusaaren retkeily- ja virkistyspalvelujen kehittäminen toteuttamalla saaren kiertävä polkureitti levähdyspisteineen sekä opastauluja kertomaan saaren historiasta, luonnosta ja geologiasta. Levähdyspisteille tehdään nuotiopaikat, kaksi kompostikäymälää sekä yksi esteetön käymälä, joka liitetään kaupungin vesi- ja viemäriverkostoon. 

Saaren länsirannalle tulee risteilyaluksille soveltuva laituri, jonka yhteyteen on suunnitteilla kesäkahvila ja terassit paikallisen yrittäjän toimesta. 

Polun varrelle tulee Lappeenrannan seurakuntayhtymän toteuttamana kappeli.