Kangaskosken kehittämishankkeet

Hiitolanjoen Kangaskosken kehittämiseen on saatu rahoitusta kolmelle hankkeelle eri rahoituslähteistä. Hankkeiden tiedotussivut ovat Hiitolanjoen ennallistuksen sivuilla, niillä voi seurata hankkeiden toteutusta. Saadun mittavan rahoituksen avulla Kangaskosken alue rakennetaan turvalliseksi ja laadukkaaksi virkistyskohteeksi syntyvän avoimen kosken ympärillä vuoteen 2022 mennessä ja laaditaan suunnitelman teollisuus- ja vesivoimahistoriaa esittelevälle museolle.

RivTimes raja-alueen ylittävä hanke

Hankkeella rahoitetaan osittain Kangaskosken padon purku ja kosken ennallistus syksyllä 2021 sekä laaditaan suunnitelma rakennuksen kunnostus- ja muutostöistä museokäyttöön.
Rahoitus Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC-ohjelmasta. Toteutus 2021-22.

Kangaskosken museoalueen suunnittelu

Tämä kulttuuri- ja luonnonperinnön kehittämishanke keskittyy Kangaskosken voimalaan ja lähiympäristöön sekä alueen teollisuushistorian tuotteistamiseen yleisölle avoimena kohteena.
Rahoitus Etelä-Karjalan Kärki-Leaderilta (EU:n maaseudun kehittämisohjelma). Toteutus 2021-22.

Kangaskoski kalastajan keidas

Tässä yleishyödyllisessä investointihankkeessa rakennetaan vapaan Kangaskosken ympäristön retkeilyrakenteet kosken lähiympäristöön. Rahoitus Kaakkois-Suomen ELY-Keskukselta (EU:n maaseudun kehittämisohjelma). Toteutus 2021-22.