Yritysyhteistyö

Virkistysalueet ovat myös matkailu- ja ohjelmapalveluyrittäjien käytössä

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö luo luontomatkailun toimintaympäristöä ja ylläpitää kaikille avoimia retkeily- ja virkistyspalveluita. Virkistysalueet Saimaan ja Kuolimon rannalla ja Hiitolanjoella, retkisatamat Saimaan saarissa sekä laavukohteet ovat kaikkien maakunnan asukkaiden ja tänne tulevien matkailijoiden, myös matkailuyrittäjien käytettävissä. 

Saako yritykset toimia virkistysalueilla ja retkisatamissa?

Yritysten oikeudesta toimia säätiön alueilla on käyty keskustelua ja vastuuntuntoiset yrittäjät ovat tiedustelleet asiaa. ’Villin’ tai epäselvän tilanteen selventämiseksi olemme pohtineet pelisääntöjä yhteistyössä Etelä-Savon puolella toimivan Saimaan virkistysalueyhdistyksen ja Saimaa Geoparkin kanssa, mallia olemme katsoneet Metsähallitukselta. Virkistysaluesäätiössä haluamme tietää, keitä säätiön kohteissa toimii, saada yhteistyöyrityksiltä palautetta ja kehittää toimintaa yhteistyössä. Haluamme mahdollistaa matkailijoiden pääsyn kohteisiin, myös opastettuna ja risteilyaluksilla retkisatamiin.

Virkistysaluesäätiön tavoitteena on toimiva yhteydenpito, joka hyödyttää kaikkia osapuolia.  Virkistysalueiden yrityskäyttöä varten laadittu sopimus retkien ja ohjelmapalvelujen tuottajille otetaan käyttöön tänä vuonna. Sopimukseen liittyy alueen käyttökorvaus, jonka säätiö käyttää alueiden huoltokulujen kattamiseen, sen maksaa asiakas kun on sisällytetty hintoihin. Korvaus on 100€/vuosi alle 100 asiakkaan vierailusta, 200€/vuosi jos yrityksellä on asiakkaita yli 100 henkilöä vuodessa. Tätä vastaan alueet, käymälät, grillikatokset ja polttopuut ovat käytettävissä – ja toki samalla on huomioitava, että alueet ovat aina avoinna myös retkeilijöille.

Mikäli hyödynnät ylläpidettyjä retkisatamia ja virkistysalueita, ota yhteyttä Virkistysaluesäätiöön yhteistyön käynnistämiseksi. Sopimuksen allekirjoittamalla sinulla on oikeus viedä asiakasryhmiä säätiön alueille ja risteily-yritykset voivat varata vuoroja Satamosaaren laiturissa ja Ilkonsaaren eteläsataman laiturissa. Grillikatosten tai laavujen varaaminen ei ole mahdollista, mutta ne ovat käytettävissä ryhmille kuten jokaiselle retkeilijälle hyvässä yhteistoiminnassa muiden retkeilijöiden kanssa.

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön ylläpitämässä ekarjala-retkeily.fi-retkeilyportaalissa  on myös kuntien ylläpitämiä retkikohteita. Tämä sopimus koskee ensisijaisesti Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön omia hallinnoimia virkistysalueita ja retkikohteita. Saimaan virkistysalueyhdistys on ottanut käyttöön tämän saman sopimuksen omissa kohteissaan.

Pyörälautta Rasti liikennöi 21.5 – 29.8.2021

Uutena mahdollisuutena on pääsy Ruuhonsaarille 18.6. – 7.8. keskiviikosta lauantaihin, tällöin Sarviniemi-Lintusalo-Sarviniemi -vuoroilla lautta käy Takaruuhon satamassa tarvittaessa. Rasti tekee myös päiväretkiä Sarviniemestä Ilkonsareen, kesän ensimmäiset retket ajetaan kesäkuussa. Omia tilausvuoroja on mahdollista järjestää aikataulun puitteissa. Lisätietoja lautan toiminnasta saa Matti Mollerilta, vakiovuorojen lipunmyynti Matkahuollon lippukaupasta.


Muukonsaari

Muukonsaaren mökit, sauna ja ruokalarakennus ovat vuokrattavissa. Varaukset tehdään tänä vuonna suoraan Virkistysaluesäätiöltä. Julkaisemme vuokrausohjeet Muukonsaaren sivulla. 

 

Hiitolanjoki

Hiitolanjoella päästään tänä kesänä ennallistuksen käytännön töihin. Kangaskosken voimalan alue muuttuu työmaaksi heinäkuussa, jolloin alueella ei saa liikkua eikä autoja saa jättää voimalan läheisyyteen. Laavulle kulku on mahdollista pysäköintialueen suunnalta. Seuraa Hiitolanjoen ennallistusta Hiitolanjoen sivuilla!

 

Virkistysaluesäätiö on mukana kehittämässä Etelä-Karjalan ja eteläisen Saimaan alueen matkailuympäristöä. Toivomme oikein hyvää alkavaa kesää kaikille maakunnan matkailussa mukana oleville!