Yritysyhteistyö

Virkistysalueet ovat myös matkailu- ja ohjelmapalveluyrittäjien käytössä

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö luo luontomatkailun toimintaympäristöä ja ylläpitää kaikille avoimia retkeily- ja virkistyspalveluita. Virkistysalueet Saimaan ja Kuolimon rannalla ja Hiitolanjoella, retkisatamat Saimaan saarissa sekä laavukohteet ovat kaikkien maakunnan asukkaiden ja tänne tulevien matkailijoiden, myös matkailuyrittäjien käytettävissä. 

Saako yritykset toimia virkistysalueilla ja retkisatamissa?

Yritysten oikeudesta toimia säätiön alueilla on käyty keskustelua ja vastuuntuntoiset yrittäjät ovat tiedustelleet asiaa. ’Villin’ tai epäselvän tilanteen selventämiseksi olemme pohtineet pelisääntöjä yhteistyössä Etelä-Savon puolella toimivan Saimaan virkistysalueyhdistyksen ja Saimaa Geoparkin kanssa, mallia olemme katsoneet Metsähallitukselta. Virkistysaluesäätiössä haluamme tietää, keitä säätiön kohteissa toimii, saada yhteistyöyrityksiltä palautetta ja kehittää toimintaa yhteistyössä. Haluamme mahdollistaa matkailijoiden pääsyn kohteisiin, myös opastettuna ja risteilyaluksilla retkisatamiin.

Virkistysaluesäätiön tavoitteena on toimiva yhteydenpito, joka hyödyttää kaikkia osapuolia.  Virkistysalueiden yrityskäyttöä varten laadittu sopimus retkien ja ohjelmapalvelujen tuottajille otettiin käyttöön vuonna 2021. Sopimukseen liittyy alueen käyttökorvaus, jonka säätiö käyttää alueiden huoltokulujen kattamiseen, sen maksaa asiakas kun on sisällytetty hintoihin. Korvaus on 100€/vuosi alle 100 asiakkaan vierailusta, 200€/vuosi jos yrityksellä on asiakkaita yli 100 henkilöä vuodessa. Tätä vastaan alueet, käymälät, grillikatokset ja polttopuut ovat käytettävissä – ja toki samalla on huomioitava, että alueet ovat aina avoinna myös retkeilijöille.

Mikäli hyödynnät ylläpidettyjä retkisatamia ja virkistysalueita, ota yhteyttä Virkistysaluesäätiöön yhteistyön käynnistämiseksi. Sopimuksen allekirjoittamalla sinulla on oikeus viedä asiakasryhmiä säätiön alueille ja risteily-yritykset voivat varata vuoroja Satamosaaren laiturissa ja Ilkonsaaren eteläsataman laiturissa. Grillikatosten tai laavujen varaaminen ei ole mahdollista, mutta ne ovat käytettävissä ryhmille kuten jokaiselle retkeilijälle hyvässä yhteistoiminnassa muiden retkeilijöiden kanssa.

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön ylläpitämässä ekarjala-retkeily.fi-retkeilyportaalissa  on myös kuntien ylläpitämiä retkikohteita. Tämä sopimus koskee ensisijaisesti Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön omia hallinnoimia virkistysalueita ja retkikohteita. Saimaan virkistysalueyhdistys on ottanut käyttöön tämän saman sopimuksen omissa kohteissaan.

 

Laivaretket Saimaan saariin

Kesällä 2022 pääset retkeilemään eteläisen Saimaan parhaimpiin retkikohteisiin Ilkonsaareen ja Ruuhonsaareen.
MS Rasti kuljettaa retkeilijöitä Sarviniemestä Ilkonsaareen ja Ruuhonsaareen kesäkuussa ja elokuussa.
MS Saimaa Margaretan kyydillä pääsee Ilkonsaareen Lappeenrannan satamasta kesän seitsämänä lauantaina.

Omia tilausvuoroja MS Rastilla on mahdollista järjestää aikataulun puitteissa. Lisätietoja lautan toiminnasta saa Hanna Ollikaiselta, vakiovuorojen lipunmyynti Matkahuollon lippukaupasta.

 

Muukonsaari

Muukonsaaren mökit, sauna ja ruokalarakennus ovat vuokrattavissa. Varaukset tehdään suoraan Virkistysaluesäätiöltä. Julkaisemme vuokrausohjeet Muukonsaaren sivulla. 

 

Hiitolanjoki

Hiitolanjoen ennallistusta voit seurata Hiitolanjoen sivuilla!