Muukonsaari

Retkikeskus Saimaan saaressa

Muukonsaaren retkikohde on erilainen kohde muihin retkisatamiin nähden tilojen vuokrausmahdollisuuden vuoksi. Laituri, alueella sijaitseva grillikatos ja luontopolku ovat avoimet kaikille maksutta.

Joutsenon kaupungin entinen leirikeskus tarjoaa leirielämän nostalgiaa ja kokemuksen Saimaan saariluonnosta. Muukonsaari sijaitsee lähellä Joutsenon satamaa ja Suur-Saimaan avointen selkävesien äärellä. Saaren pohjoiskärjessä on lehtojensuojelualue, johon voi tutustua luontopolulla.

Alueen omistaa Lappeenrannan kaupunki, joka on antanut kohteen virkistysaluesäätiön hallintaan.

Leirimökit sijaitsevat alueen keskellä olevan nurmikentän reunalla.

Vuokrattavat mökit

Muukonsaaren leirimökkejä voivat vuokrata yksityiset sekä yhteisöt. Mökkejä on 4 kpl, niissä kussakin mahtuu yöpymään jopa 6-8 henkeä. Mökeissä on kamiina lämmittämistä varten, mutta muuten varustus on vaatimaton. Mökit tarjoavat vaikka melojille vaihtelua telttaöille ja tilaisuuden varusteiden kuivattamiseen.

Sauna ja keittiö-ruokalarakennus

Ruokalarakennuksessa voi järjestää monelaisia tilaisuuksia, joihin voi liittää halutessasi saunomisen tai muuta ohjelmaa.

Ruokailemaan mahtuu jopa 50 henkilöä. Keittiössä on ruokailuun ja ruuanlaittoon tarvittava perusvälineistö ja kaasuhella, puuhella, aurinkosähkö ja kaksi kaasujääkaappia.

Rakennuksessa on myös majoitustilaa max. 4 henkilölle.

Sauna on tilava, lauteille mahtuu jopa 10-15 henkeä kerralla. Saunan yhteydessä on erillinen pesutila ja pieni pukuhuone sekä uimalaituri.

Tilojen vuokraus ja varaus

Vuokrauksen hoitaa TaigaSaimaa Oy puh. 045 8636 024.

Varaukset voi tehdä suoraan täällä.

TaigaSaimaa voi järjestää myös ohjelmaa erilaisille ryhmille.

Ohjeita vuokraajille

Muukonsaari Retkikartalla

Muukonsaaren ajankohtaisia asioita löydät myös Facebookista.